- 26 Haziran için Moderatör Kaya, yazman ise İlker olarak belirlendi.
- Herkesin facebook, twitter’ı olmadığı; en azından mail grubu üzerinden daha aktif bir şekilde iletişim sağlanması gerektiği konuşuldu.
- Hergün Ethem, Mehmet, Abdullah için 20.15’te toplanma, 20.30’da yürüyüşe başlama kararı alındı.
- Afiş, pankart hazırlanıp meydana asma kararı alındı. Aynı zamanda eylemlere “Diren Bakırköy” olarak katılmak için de pankart hazırlama kararı alındı. Görevliler Birsel ve Mustafa olarak belirlendi.
- Meydanda kefenli bir şekilde yatıp ardından kalkıp yürüme önerisi konuşuldu, Sokak aralarında yürünmesi çocukların psikolojisini kötü etkileyebilir, denildi. Alınan karar: Cuma günü 20.00’da kefenli bir şekilde yatmak ve ardından cadde üzerinden parka yürümek.
- Duvara kırmızı boyalı ellerle iz çıkarılması “Çevre kirliliği yaratır” sebebiyle reddedildi. Alınan karar: kefenlerin üzerine kırmızı boyalı ellerle iz çıkarmak.
- Bakırköy emniyet veya adliyesi önünde siyah çelenk, emniyet önünde karanfil atma, simit bırakma türü eylemler konuşuldu. Ethem’in katilinin serbest bırakılmasından sonra karanfil atmanın doğru olmayacağı ifade edildi. Polislerin 10 yaşındaki çocuklar olmadığı, doğrunun yanlışın ne olduğunu bildiklerini ve buna göre seçim yaptıkları, o yüzden de tepki görmeyi hakettikleri belirtilip siyah çelenk desteklendi. Ancak bu eylemlerin yapılmaması kararı alındı.
- Kartaltepe emniyete giden birisi polisle yaşadığı diyaloğu anlattı. “Gaz attınız mı?” sorusuna, “Hayır; ama inşallah nasip olacak” diye cevap aldığını söyledi ve psikolojilerinin bozulduğu belirtildi.
- Yaratcılığın bu hareketin en başından beri karakteri olduğu vurgusu yapıldı, toplantılarda perküsyon tarzı doğal sazların bulunması gerektiği belirtildi.
- Acilen Bakırköy halkının kazanılması gerektiği konuşuldu. “Mahallelere nasıl ulaşacağız?”ın konuşulması gerektiği ortaya konuldu.
- Megafon, hoparlör ve mikrofon getirileceği söylendi.
- Son gündeme serbest vezin gündemi eklendi.
- Polisleri sinirlendirecek eylemler yapılması gerektiği belirtildi.
- Tek tek polisleri hedef almaktan ziyade karşımızda bir devletin ve onun polis teşkilatının olduğunun farkına varılması gerektiği belirtildi.
- AKP’yi işgal önerisi yapıldı.
- AKP binasının önünde basın açıklaması önerisi yapıldı, yaşanacak bir saldırıda da tek isteğimizin bir basın açıklaması olduğunun söylenebileceği konuşuldu.
- AKP’nin hedef ama sorunun bir sistem sorunu olduğu belirtildi.
- Ti’ye almanın etkili olduğu belirtilip, atölyede alışveriş arabasından POMA yapılabileceği ve yürüyüş önünde olabileceği konuşuldu.
- Genel olarak aktif ve pasif eylemlerin kararlaştırılıp farklı yerlerde yapılabileceği konuşuldu.
- Capacity önünde “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Ethem’in katili polis devleti” sloganları atılarak duran insan eylemi yapılması önerildi.
- Eylem, gösteri özgürlüğünün, demokrasinin kısacası taleplerin öne çıkarılması gerektiği konuşuldu.
- Şiddetin polis tarafından kullanılmadığı takdirde bizim de başvurmamamız gerektiği konuşuldu.
- AKP’nin içinde çalışan arkadaşlarının olduğunu söyleyen birisi, yaşanan son olayları tasvip etmediklerini anlattı ve cüzdanları ile vicdanları arasında sıkıştıklarından bahsetti. Yapılacak etkinliklerle, atölyelerle, oluşturulacak bu ortamla AKP içinde bu olaylardan rahatsız olanları en azından istifa ettirebileceğimizden bahsedildi.
- AKP’ye oy verenleri değiştiremeyiz – değiştiririz tartışması yaşandı ve son olarak eğer AKP’ye oy verenleri aramıza kazanamaz isek kalabalığımızın eriyeceği belirtildi. Bizden farklı insanlara ulaşmamız gerektiği belirtildi.
- Yaşanan olaylarda hedefin Adalet Bakanlığı ve HSYK olduğu belirtidi ve imza kampanyası önerisi yapıldı. Bu tür imza toplamaların merkezi olarak yapıldığı internetten takip edilmesi gerektiği belirtildi.
- Çamlık Parkı’nda kütüphane ve forum için çadırlar kurulması gerektiği belirtildi.
- Sisteme dönük, siyasete dönük atölye önerisi yapıldı.
- Temsilci seçmemiz gerektiği belirtildi.
- Merkezi bir yere stant kurulması gerektiği belirtildi. Meydana açılması konuşuldu. Gönüllüler belirlendi: Sinan Güngör, Hasan Murat Çinko, Dağlar Çilingir, Gizem Can
- Sticker yapılması konuşuldu; ama kamusal alanlara yapılmasının daha iyi olacağı belirtildi. Aksi takdirde apartman, ev benzeri yerlerde rahatsızlık verileceği belirtildi. Sticker için gönüllüler: Ruken Topalan, Bulut Ozan Irmak, Deniz Arı.
- Oklarla meydandan parka yönlendirme çalışması önerildi.
- Duvar resmi için öneri yapıldı; ancak belediyeden yer istenmemesine karar verildi. 3 ayaklı sergilerde kullanılan alet önerildi. Standın yanına konulabileceğinden bahsedildi. Genel olarak yapılacak ise kamuya ait duvarların uygun olduğu belirtildi.
- Yerel seçimler için tartışmaya hazırlıklı olmadığımız kanaati getirilerek teknik bilgiler edinilmesi için Halis Kararkurt görev aldı.
- Haftasonlarına sanatsal etkinlikler, atölyeler, takas pazarı, müzik dinletileri konulması gerektiği belirtildi.
- Psikologlardan, sosyologlardan oluşacak bir iletişim atölyesi önerisi yapıldı. İmkanların araştırılması için Deniz Yerlikaya görev aldı.
- Telefonla konuşur gibi sesli bir şekilde kalabalık yerlerde Çamlık Parkı’ndaki forumun duyurusunu yapma önerisi yapıldı.
- Mahalle Meclisi önerisinin daha yi anlaşılması için bir sunum hazırlığının yapılması konuşuldu ve Hasan Erkan Karabıyık görev aldı.
- Fatsa Gerçeği belgeseli gösterimi önerisi yapıldı.
- AKP’li olan ve olmayan iki grup olarak münazara önerisi yapıldı.
- LGBT Onur Haftası duyurusu yapıldı.
- Bakırköy Belediyesi’nin sisteme göbekten bağlı olduğu, sadece Bakırköy’de çok sayıda AVM olduğunu, eleştirilen AKP’li belediyelerinin taşeron işçi çalıştırdığı gibi CHP elindeki Bakırköy Belediyesi’nin de taşeron işçi çalıştırdığı belirtildi. Mahallelerden onları aramıza kazanmamız gerektiği belirtildi.
- Haftasonu Ümran abla ve Veysel Çelik (öneri kutusu) parktaki işler için gönüllü oldular.
- Tunay Koca projeksiyon ve perde getirebileceğini belirtti.