Halkevleri kadın mücadelesinin, eğitim, sağlık, barınma ve çevre hakkı mücadelesinin hayat bulduğu yerdir. Her yıl büyüyen özgürlük, demokrasi ve aydınlanma mücadelesinin kültür-sanat alanında da söyleyecek sözü ve eylemi vardır. Ülkenin pek çok yerinde yapılan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, çocuk koroları, çalgı çalışmaları, söyleşiler, Halkevi bünyesinde kurulan müzik grupları bu sözün ve eylemin göstergesidir.
Amacı kolektif üretim yapan bir toplumun oluşturulması olan kültür-sanat çalışmaları ile çocuklarımız farklı dillerden, mahallelerden taşıp sokaklara çıkan şarkılar söyledikçe kardeşleşecek, stencil atölyesinin üretimleriyle duvarlar şenlenecek, ritim atölyemiz ile sokaklar yankılanacak.
Sinema ve fotoğrafçılık atölyesi gözlerimizin pasını alacak ve görmeyeni görecek ve elbette gösterecek. Çalgı çalışmaları ile notalar özgürleşecek ve düşler ezgilere dönüşecek, drama, öykü ve masal atölyelerimiz ile çocuklarımızın hayal gücü gelişecek.
Bu yıl Fransızca kursu da diğer tüm kültür-sanat çalışmalarına eklenecek ve kültür-sanat çalışmaları katılımcılarıyla büyüyecek.
‘Emeği gören sinema sokağı gören kamera’ sloganıyla yola çıkılan, Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bu yıl 9. kez gerçekleştirilecek. Atölye çalışmalarında film çözümlemeleri, senaryo yazımı, kamera teknikleri, film tasarım ve çekim aşamaları, kurgu ve montaj teknikleri çalışılacak, birlikte üretilecek, Uluslararası İşçi Filmleri Festivali birlikte örgütlenecek.
Bütün bu çalışmalara herkes katılabilir, uzak durmayın, yanaşın, beraberce üretelim, ellerimiz büyüsün.