Hükümet SSK’ ların devrinin ardından SSK’lıların özel hastanelerden yararlanacağını söylemişti. İlk etapta İstanbul'da 27, İzmir'de beş ve Tekirdağ'da bir özel hastane ile anlaşma yapıldı, ancak sınırlı sayıda hastane uygulamaya geçti. Yoğunluk nedeniyle hastanelerin bir bölümü randevu, bir bölümü ise numara sistemine geçti, ancak bu da çözüm olmadı. Aylar sonrasına verdiği randevular ve kuyrukları ile eleştirilen SSK'nın yerini, özel hastaneler aldı.
İkitelli'deki İstanbul Hospital, SSK'lılara uyguladığı 10 YTL muayene ücreti nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Geçen haftaya kadar, uzayan kuyruklar SSK hastanelerini aratmazken, hastane yönetimi çareyi, bankalardaki gibi numaratöre geçmekte buldu. Ancak bu da çözüm olmadı. Sisteme yüklenilmesi nedeniyle provizyon almada yaşanan gecikmeler de bekleme süresini artırıyor. Polikliniğe giden hasta sayısı normalde günde 100-150 iken, SSK ile anlaşmadan sonra bu sayı 500'e çıktı. Doktorların baktığı hasta sayısı da ikiye katlandı. Yoğunluk üzerine doktor, eleman ve ekipman takviyesi de yapıldı. Hastaneden yapılan açıklamada, "Bu kadar ilgi beklemiyorduk. İki haftalık sıkıntı ardından numaratöre geçtik ama hâlâ sorun yaşıyoruz" denildi.
SSK'yla anlaşan ve bu kapsamda kardiyoloji, kalp-damar cerrahisi muayenelerini ücretsiz yapmaya başlayan Özel Acıbadem Hastanesi de hasta akınına uğruyor. Randevu sistemiyle çalıştığı halde yoğunluğa yetişemeyen hastane, arayan SSK'lılara aylar sonrasına randevu veriyor. Kardiyoloji muayenesi olmak isteyen bir hastaya ancak Ekim ayına randevu veriliyor.
Şu anda birçok hastane anlaşma yaptığı halde uygulamaya geçmiyor. SSK'yla anlaşması bulunan Alman Hastanesi, Florance Nightingale, Memorial ve International Hospital gibi önde gelen hastaneler, uygulamaya geçmek için şu ana kadar 'bekle, gör' politikası izledi.
23 Mayıs'ta SSK'lı hasta kabul etmeye başlayacak olan International Hospital, provalarda bile sıkıntı yaşıyor. Genel Müdür Yaşar Yıldırım, hastalardan yüzde 60 fark alacaklarını belirtti