Yaşamın her alanında karanlığa karşı mücadele etmeye devam eden Halkevleri, parasız, bilimsel, anadilde eğitim hakkı mücadelesi için, gönüllü eğitmenler ve ‘Okumuş insan halkının yanındadır’ diyen üniversitelilerle birlikte İzmir’deki yoksul mahallelerde her yıl düzenli olarak yaz okullarını kurmaya devam ediyor.
Yaz okulları başlamadan önce yaz okulu gönüllüleriyle bir toplantı gerçekleştirildi ve geçmiş yılların eksiklikleri değerlendirilerek bu yıl için öneriler konuşuldu. İzmir’de 4+4+4 eğitim hakkı mücadelesini yürütmeye devam eden Onur Mahallesi ve Çimentepe mahallesinde yaz okullarının daha yaygınlaşması hedefleniyor.
Yapılan toplantıda, genel yaz okulları ders müfredatına ek olarak; kukla, satranç, halkoyunları, origami, pandomim, tiyatro, ritim, gençlik korosu, hikaye yazma ve dramatizasyon, çocuklarla medya okuryazarlığı ve o mahallenin gazetesini çıkarma, İngilizce, matematik, drama, resim, sağlık dersi önerilerinin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.
Bu yıl gerçekleşecek yaz okulu boyunca velilerin de yapılan çalışmalara katılabilmesi ve dayanışmayı güçlendirmesi adına her gün sorumlu bir ailenin nöbetleşerek görev alması, ebeveyn eğitimi, kadın velilere yönelik medya okuryazarlığı ve toplumsal cinsiyet eğitiminin gerçekleştirilmesine karar verildi.
Üniversitelilerin bu yıl gerçekleşecek yaz okulu için, çocuk kütüphanesi kurma, mevsimlik tarım işçilerinin üzüm toplamak için gittikleri Manisa Akhisar bölgesindeki çocuklara yönelik yaz okulu çalışması, Güzeltepe’de bir amfi tiyatro yapılması ve Gültepe’de park düzenlemesi yapılması önerilerinin gerçekleştirilmeye çalışılması kararlaştırıldı.
Düzenli olarak yapılacak yaz okul gönüllüleri toplantılarıyla, yaz okuluna yönelik yeni öneriler belirlenecek.