Geçtiğimiz pazar günü yaşamını yitiren Türkiye kadın hakları savunucularından gazeteci yazar Duygu Asena, bugün toprağa verildi. Asena için ilk tören Vatan Gazetesi önünde yapıldı. Vatan'ın ardından ikinci tören Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi.
Gazeteci yazar Nebil Özgentürk'ün Duygu Asena için hazırladığı belgeselin de gösterildiği törenin ardından Asena'nın cenazesi alkışlar ve 'Nehirlerin Birleştiği Yerde' adlı enstrümantal müzik eşliğinde Teşvikiye Camii'ne götürülmek üzere cenaze aracına konuldu. Duygu Asena, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.
Kadın hareketinin öncülerinden gazeteci-yazar Duygu Asena, beynindeki tümör nedeniyle yaşamını yitirdi.
Solunum sıkıntısı ve yüksek ateş nedeniyle Amerikan Hastanesi'ne kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Duygu Asena, pazar günü sabaha karşı vefat etti.
19 nisan 1946 yılında İstanbul'da doğan Duygu Asena, İstanbul Üniversitesi Pedagoji Bölümü'nü bitirdi.
Duygu Asena, 'Kadınca', 'Onyedi', 'Ev Kadını',
'Bella', 'Kim', 'Negatif' dergilerini yönetti. Milliyet gazetesinde başladığı köşe yazarlığını Cumhuriyet ve Yarın'da sürdürdü.
İlk kitabı 'Kadının Adı Yok'la adını duyuran Duygu Asena, geniş bir okur kitlesine ulaştı. Ancak 'Kadının Adı Yok', 1998'de müstehcen bulunarak yasaklandı. Yayımına iki yıllık dava süreci sonunda izin verilen kitap, yönetmen Atıf Yılmaz tarafından filme alındı.
Asena'nın diğer kitapları ise 'Aslında Aşk da Yok', 'Kahramanlar Hep Erkek', 'Aynada Aşk Vardı', 'Paramparça'...