9 haziran 2006 cuma sabahı başlayan kermes 2 gün sürdü. Mersin Çarşı Merkezi’ndeki Güneş İş Hanı önünde Halkevci kadınlar, kendi emekleriyle yaptıkları el işleri, takı, çiçekleri ve yemekleri sergilediler. Kermes de gün boyunca neşeli sohbetler, üniversite öğrencilerinden oluşan müzik grubunun türküleriyle harmanlanarak daha renkli ve ilgi çekici bir hal aldı. 2 gün süren ve binlerce kişinin ziyaret ettiği kermesten elde edilen gelirle yeni yerine taşınan Demirtaş Halkevi’nin yıllık kirası ödenecek.
Kermes hakkında düşünceler:
Halkevci kadınlar, halkevi kültürünü yaşatmak ve maddi koşullarda halkevini sahiplenmek, halkevlerindeki paylaşımı mahallede hayata geçirmek, el işi, takı, dikiş nakış gibi el becerilerini hem öğreniyor hem de öğretiyorlar.
Yusuf Koçak Demirtaş HE Başkanı
Halkın gelişen olaylara duyarsızlığı ve tepkisiz kalmaları beni üzüyor. Demirtaşlı kadınlarla çoluk çocuk demeden ortak hareket edip kendi emeğimizle bir kermes açığa çıkartmak bizi mutlu ediyor.
Hatice Ana
Halkevleri ile ilk tanışmam tatlı bir kavga ile gerçekleşti. Ama daha sonra bir birliktelikle devam etti. İlk olarak üye oldum. Halkevlerinin Demirtaş’taki ilk çalışmalarının paylaşımından dolayı bir aile olduk. Tabi ki devrimci paylaşımın ürünü açığa çıktı. Şu an kermes için çöp bebek yapıyorum. Sonuna kadar Halkevlerini sahipleneceğim.