Akhisar İşçi Filmleri Festivali'ne hazırlanıyor

Per, 22/09/2011 - 12:22
  • Arttır
  • Eksilt
  • Normal

ULUSLARARASI İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ İLK KEZ AKHİSAR'A GELİYOR

Türkiye'de bu yıl altıncısı 1-8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir'de eş zamanlı olarak başlayan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bir kez daha emeğin filmlerini izleyicilerle buluşturdu. Festival bu yıl temasıyla doğanın talanına dikkat çekerek toprağı, suyu, havası için direnenlere selam gönderiyor.

Gelenekselleşme yolunda ilerleyen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bu yıl altıcı kez izleyicileriyle buluştu. 1-8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen festival şimdi de geçen yıllarda olduğu gibi kent kent süren ve bütün bir yıla yayılan uzun bir yolculuğa çıkıyor. Bu uzun yolculuktaki duraklara bu yıl ilk defa Akhisar'da ekleniyor.  25-28 Eylül tarihleri arasında Akhisar'da Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu'nda olacak festival 4 gün boyunca emeğin filmlerini Akhisarlı izleyicileri ile buluşturacak. 

Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festival, Sine-Sen (DİSK), Dev Sağlık-İş (DİSK), Birleşik Metal-İş (DİSK), Hava-İş (TÜRK-İŞ), Petrol-İş (TÜRK-İŞ), Tez Koop-İş (TÜRK-İŞ), Ses (KESK), Türk Tabipleri Birliği, Halkevleri ve Sendika.Org tarafından düzenleniyor. Yerli ve yabancı 60'a yakın filmi programına alan festival bu yıl 'Toprağımız, Havamız, Suyumuz için DOĞAL OLARAK DİRENİŞ' temasıyla gerçekleştiriliyor.

Gerard Depardieu'den Yılmaz Güney'e, HES'lerden kentsel dönüşüme filmler

Doğanın talanı ve buna karşı direnişlerle ilgili filmlere özel yer ayıran bu yılki festivalde Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından, yeni ve klasikleşmiş, belgesel ve kurmaca eserlerin bulunduğu 60'a yakın film gösterilecek. Gerard Depardieu'nün rol aldığı, Emile Zola'nın eserinden uyarlama madenci filmi 'Germinal', kapitalizmin daha fazla kãr güdüsünü sorgulayan ve fikir babası Hayao Miyazaki olan animasyon 'Pompoko', programdaki uzun metrajlı yabancı filmler arasında göze çarpıyor.

Festival'in yerli uzun metrajlı eserleri arasında ise Yılmaz Güney'in en önemli yapıtlarından 'Arkadaş', Metin Erksan'ın elinden Necati Cumalı'nın eserinin efsanevi beyazperde uyarlaması 'Susuz Yaz' Seren Yüce'den 'Çoğunluk' var. Birçok yerli belgeselin ilk gösterimini yaptığı Festival'de, Fatin Kanat'ın Halepçe katliamını anlattığı 'Halepçe-Sonsuz Umut'u, Erkal Tülek'in HES'lerle ilgili 'Sudaki Suretler'i, Sabite Kaya'nın seks işçileriyle ilgili filmi 'Bedensiz Ruhlar'ı, Turgut Yasalar'dan '1 Mayıs İlk Dileğimiz' Tunç Erenkuş'tan 'Oğlunuz Erdal'ın da aralarında bulunduğu 20'den fazla belgesel film yer alıyor. Kısa filmlere de bu yılki programda özel yer verilmiş durumda. Festivalde birçok yönetmenle söyleşiler de düzenlenecek.

Açılış Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi'nde

25 Eylül Pazar günü 19:30'da Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi'nde Yönetmen Erkal TÜLEK'in katılımı ile 'Sudaki Suretler' filminin gösterimi ve ardından Güneşe Yolculuk Grubu'nun konseri ile festivalin 4 gün sürecek Akhisar ayağı başlayacak. Yine aynı gün Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkez'inde açılacak olan tutuklu gazeteci Ahmet Şık 'ın 'Ben Tanığım' isimli fotoğraf sergisi de festival boyunca Akhisarlıların ziyaretine açık olacak.

Yazar ve Yönetmen Necmettin Salaz'dan söyleşi

4 gün boyunca yönetmenlerinde katılacağı festivalde "Halepçe Sonsuz Umut" belgeselinin yönetmenlerinden Necmettin Salaz, film ve Halepçe Katliamı hakkında merak edilen soruları cevaplayacak.

Tüm gösterimler ücretsiz

Festival kapsamında gösterimler Akhisar'da Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda yapılacak. Yönetmenlerinde katıldığı özel gösterimlerin ve tutuklu gazeteci Ahmet Şık'ın 'Ben Tanığım' adlı fotoğraf sergisinin de olacağı Festival'de tüm gösterimler her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olacak.

Ayrıntılı Bilgi İçin;

www.iff.org.tr

[email protected]

www.facebook.com/akhisariff

0 554 724 94 06