Haftalardır çalışıyorlardı. Hele de son günlerde bazen yemek saatini bile unutup devam eden çalışmalar sonunda kendini sahneye çıkardı. Okmeydanı Halkevi’nin Öğrenci Kolektifleri’yle gerçekleştirdiği yaz okulu bir şenlikle sona erdi. 19 Ağustos akşamı Okmeydanı Sibel Yalçın Parkı bambaşka bir etkinliğe sahne oldu. Halkın çocukları mahalle halkıyla buluştu.
Çocuk şenliğinin hazırlıkları sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Gün boyunca parkın içerisinde ağaç dallarına öğrencilerin yaratıcı işler dersinde yaptıkları kuklalar, resim dersinde yaptıkları resimler, karikatür dersinde yaptıkları karikatürler asılarak sergilendi. Kreş sınıfının hazırladığı kartpostallarsa parkın merdivenlerini süsledi. Gün boyu üniversite öğrencilerine ve halkevcilere öğrenci velileri de yardım etti. Öğrenci velileri halkevleriyle dayanışmak amaçlı, kek, poğaça, börek yaparak parkta stantlar açtı.
Ve sonunda akşam oldu. Çocuklar sahneyi almadan önce Öğrenci Kolektifleri’nden gençlerin oluşturduğu müzik grubu sahneye çıktı. Bir yandan mahalleliyi şenliğe davet ederken diğer yandan da bütün mahalleye gerçek bir müzik ziyafeti çektirdiler.
Saat 8’de çocuklar sahneye çıktı. Çocukların da sunuculuğunu paylaştığı şenlikte ilk olarak halk oyunları gurubu sahne aldı. 12 çocuktan oluşan halkoyunları grubu Artvin yöresinden bir oyun sergiledi. Halkoyunlarını yaz okuluna katılan çocuklardan birinin annesi olan Perihan Konduran’ın konuşması takip etti. Perihan Konduran yaptığı konuşmada “bu sahnede hep büyük sanatçıları izledik, şimdiyse mahallemizin, sokağımızın çocuklarını izleyeceğiz. Bugün fırsat eşitliği sağlandığında çocuklarımızın neleri başarabileceğini göreceğiz” dedi. Ardından “yaz aylarında ailelerini bırakıp, fedakarlık yapıp, değişik illerden mahallemize gelen üniversite öğrencilerine sonsuz teşekkür ediyoruz” diyerek konuşmasını bitirdi. Konuşmanın ardından sahneyi tiyatro grubu aldı. Bremen mızıkacılarını sergileyen çocuklar izleyenleri kahkahaya boğdu. Tiyatrodan sonra ise Öğrenci Kolektifleri adına bir öğrenci “Okumuş insan halkın yanındadır” diyerek başlattıkları yaz okulları faaliyetini anlatan bir konuşma yaptı. Ve üniversite öğrencilerinin dün olduğu gibi bugün de barınma hakkını savunurken, sağlık hakkını savunurken, eğitim hakkını savunurken halkın yanında olmaya devam edeceğini söyledi.
Sahneyi son olarak alan çocuk korosu ise sahnede kaldığı süre boyunca bir çok sürpriz gösteri hazırlamıştı. “Gelecek biziz, umut biziz, barış biziz…” yazılarının yazıldığı önlükler giyen çocuk korosu “bir dünya bırakın” isimli parçayı seslendirirken kreş sınıfı öğrencileri de hazırladıkları dans gösterisini sundu. Ardından korodaki çocuklardan biri kısa bir keman dinletisi verdi.
Çocuk korosunun ardından sahneyi Vedat Yıldırım aldı. Yaz dolayısıyla hem “Kardeş Türküler” grubunun hem de “Grup Bajar”ın katılamamasından dolayı üzgün olduğunu söyleyen Vedat Yıldırım’a yaz okulu çocuklarının bir sürprizi vardı. Kardeş Türküler’in bir parçasına hazırlanan çocuk ritim topluluğu Vedat Yıldırım’la beraber türküyü seslendirdi. Vedat Yıldırım’ın ardından Mehmet Atlı sahneyi aldı ve zazaca türküler seslendirdi.
Şenlik boyunca amfi tiyatro hiç boş kalmadı. Mahalle halkı çocukları büyük bir heyecanla seyretti. Şenlikte ayrıca yaz okuluna katılan çocuklara başarı belgesi verildi.