Batıkent Halkevi’nden “ODTÜ Ayakta Direniş Ormanı”

Pa, 06/01/2013 - 23:29
  • Arttır
  • Eksilt
  • Normal

Batıkentliler, 18 Aralık ODTÜ Direnişini selamlayarak Halkevi’nin yanındaki alanı “ODTÜ Ayakta Direniş Ormanı” na çevirdiler ve dikilen her fidana da devrimci önderlerin isimlerini verdiler.

18 Aralık’ta Tayyip Erdoğan’ın ODTÜ’ye 3600 polis, 105 zırhlı koruma aracı ve 8 TOMA ile gelişini “Bilimi satan, emperyalist savaş çığırtkanı Tayyip, ODTÜ’den defol” diyerek protesto etmek isteyen ODTÜ öğrencilerinin zulme karşı direnişi, Batıkent’te kurulan Direniş Ormanı ile dimdik ayakta.

Fidan dikiminden önce sabah saatlerinde bir araya gelen Halkevciler, Batıkent Halkevi’nde geleneksel hale gelen ayın ilk pazar kahvaltısını birlikte yaparak programlarına başladılar. Kahvaltı sonrasında hazırlıklara başlayan Halkevciler, bir önceki gün başladıkları toprak kazma işlerine devam ettiler.

Hazırlıkların ardından konuşmalarla devam eden programda ilk olarak Batıkent Halkevi Yönetim Kurulu üyesi İlhan Türk söz aldı. Konuşmasında ODTÜ direnişini selamlayan İlhan Türk, bu direnişin toplumun umudu olduğunu, bu umudun ve isyanın da burada dikilecek fidanlarla filizleneceğini belirtti. ODTÜ direnişinin gelenek olduğunu ve bu geleneğin Mahir’lerden, Deniz’lerden, Ulaş’lardan, Taylan’lardan, Sinan’lardan bu güne dek geldiğini belirten İlhan Türk, Direniş Ormanı’nın kurulmasında ve hazırlıklarında emeği geçen herkese teşekkür etti. ODTÜ direnişini bir kez daha selamlayan İlhan Türk, direnişi yaratan üniversitelilerin de etkinlikte olduklarını belirterek sözü ODTÜlülere bıraktı.

Üniversiteliler adına ODTÜ Öğrenci Kolektifi’nden Muhammet Durmaz konuşma yaptı. Konuşmasında, 18 Aralık günü ODTÜ’de direndikleri gibi ölümün ve zulmün iktidarı AKP’ye de direnmeye devam edeceklerini, tarihten alınan mirasın ve bunun sorumluluklarının farkında olduklarını belirtti. Konuşmasını, “Bizler Devrim Stadyumu’na yine binler olup aktık, Deniz’lerdik, Mahir’lerdik, Taylan’lardık, İbrahim’lerdik ve bunu AKP iktidarını gösterdik” sözleriyle sonlandırdı.

Okunan şiirlerin ardından sözü Temel Demirer aldı. Konuşmasına, “Bizler, hepimiz bir bütünün parçalarıyız. ODTÜ direnişi, zulme karşı verilen mücadele ya da Batıkent’te kurulan Direniş Ormanı birbirinden farklı değil” diyerek başlayan Temel Demirer, ODTÜ direnişinin aslında bir geleneği gösterdiğini belirtti. Demirer “O geleneğin köklerinde tanrılardan ateşi çalan Prometheus var. O geleneğin köklerinde Pir Sultan var. O geleneğin köklerinde “Biz buraya dönmeye değil, ölmeye geldik” diyen Kızıldere yiğitleri var” diyerek, ODTÜ direnişini selamladı.

Konuşmaların ardından hazırlanan fidanlar el birliği ile dikildi ve dikilen fidanlara yitirilen devrimci önderlerin isimleri verildi.

Fidan dikiminin ardından ise etkinlik slayt gösterimi ile sona erdi.