4+4+4’ün Meclis’ten geçirilmesinin ardından Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisleri her yerde 4+4+4’ün durdurulması için bir imza kampanyası düzenlerken aynı zamanda bulunduğu her yerde eğitim hakkı mücadelesi ve gerici/piyasacı/cinsiyetçi bir eğitim sistemine karşı eğitim hakkı mücadelesini sürdürmek için yerel birlikler/meclis ve koordinasyon çalışmaları oluşturmaya dönük çalışmalar yaptı. Kağıthane Eğitim Hakkı Meclisi ‘de bölgedeki demokratik kurumlarla birlikte oluşturuldu. 4+4+4’e karşı eylemler yaptı. Eğitim hakkı mücadelesine katılanlar mahallelerinde 2 yıldır Gültepe İlkokulu’nun söz verildiği halde açılmadığını, Gültepe’nin uzak mahallelerinden çocukların Tınaztepe ilkokuluna zorla gönderildiğini, 4+4+4’le kalabalıklaşan, nitelikli bir eğitimden uzaklaşan mevcut okulların durumunu da görerek Gültepe İlkokulu’nun açılması için bir mücadele vermeye karar verdi.
19 Ekim 2012
Gültepe İlkokulu’nun inşaatının bitmemesine isyan eden veliler ve öğrenciler adeta sürgün edildikleri Tınaztepe ve Kocatepe İlkokullarından inşaatı devam eden Gültepe İlkokulu önüne yürüyüşe geçti. Yürüyüşe yaklaşık 250 veli öğrenci katıldı. “Gültepe İlkokulu derhal açılsın. Okulumuzu istiyoruz!” pankartıyla okul önünde buluşan velilerden biri yaptığı konuşmada; ”Uzak yerlerden gelenlerimiz var. Çocuklarımız küçük. Her gün okula bırakmak zorundayız. İki okul bir arada bulunduğu için giriş çıkışlarda çocuklarımız birbirini eziyor. Okulun hemen yanı başına sekiz ayda 130 metre uzunluğunda lüks binalar yaptılar. Bizleriyse iki yıldır okul ha açıldı ha açılacak diyerek oyalıyorlar.Yalan söylüyorlar.Artık yeter” dedi. Söz alan bir diğer veli ise; “Bayramdan sonra okul açılacak diyorlar.Okul bir an önce tamamlanıp açılmazsa biz gelip okulumuzu açacağız!Milli Eğitim’e gidip hesap soracağız” dedi. Tekrar bir araya geleceğiz denerek “Eğitim haktır engellenemez, okuluna sahip çık” sloganlarıyla basın açıklaması sonlandırıldı.
9 Kasım 2012
Eğitim Hakkı Meclisi Kasım ayı başından itibaren Gültepe İlkokulu’nun söz verilip hala açılmamasına karşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gitmek üzere velilerden kayıt toplandı. Eğitim Hakkı Meclisi, Gültepe Halkevi'nde bir veli toplantısı düzenledi. Toplantıda 9 Kasım cuma günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gitme kararı alındı. 9 Kasım Cuma günü Tınaztepe İlkokulu önünde buluşan Eğitim Hakkı Meclisi İlçe Milli Eğitim Müdürü’yle görüşmeye gittiğinde, girişte 20 civarında sivil polis ve çevik kuvvet ekipleri tarafından karşılandı. Sivil polislerin "Müdür içeride değil, seminere gitti. Sizleri içeri almayacağız"demesi üzerine Kağıthane Eğitim Hakkı Meclisi'nden bir temsilci “Randevu aldık. Okulumuz hakkında bilgi almak, yetkili biriyle görüşmek istiyoruz.” diyerek üç veliyle içeri girdi.Müdür yerine görüşmeyi yapan vekil sorulan soruların bir çoğunu cevaplamadı ve Gültepe İlkokulu’nun sorumluluğunun İl Özel İdaresi'nde olduğunu, kendilerinin okulla ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi. Kağıthane Eğitim Hakkı Meclisi Okul açılana kadar sürekli mücadele edeceklerini belirterek ordan ayrıldılar.
24-25 Ocak 2013
İki yıldır “yeniden yapılandırma” bahanesiyle kapalı olan Gültepe İlkokulu’nun iki yıl aradan sonra velilerin mücadelesiyle ikinci dönem açılacağı açıklandı. Yeniden yapılması iki yıl süren okulun açılması için dönem başında 250 veli yürüyüş yapmış daha sonra da Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü’yle görüşmeye gitmişti. Gültepe ve Tınaztepe İlkokulu öğrencileri aynı binada kalabalık sınıflarda eğitime devam ederken geçtiğimiz günlerde okulun ikinci dönem açılacağı ilan edildi. Ancak 24 Ocak'ta karne dağıtımından bir gün önce halk arasında okulun ilkokul değil imam hatip olarak açılacağı söylentileri dolaşmaya başladı. Okulda, veli olmayan bazı esnafların okulun imam hatip olması için imza toplamasına karşı Gültepe İlkokulu velileri okul önünde bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde konuşma yapan bir veli; “İki yıldır okulun açılmasını bekliyoruz, birinci dönem eylem yaptık. Okulumuzun açılacağını öğrendik. Şimdi okul İmam Hatip olacak deniyor. Okul müdürüyle görüşüyoruz. Bize okulun ne olacağını bilmediğini söylüyor. Bugün karne günü ve okulun İmam Hatip olmasına karşı imza toplayan bazı veliler okula alınmadı. Çocuğumuz karnesini okul bahçesinde aldı. Gültepe İlkokulu imam hatip olmayacak, kapı kapı imza toplayacağız” dedi.
Gültepe Halkevi yaşananlar üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü aradı. Müdür söylentilerin asılsız olduğunu okulun ikinci dönem ilkokul olarak eğitime devam edeceğini söyledi fakat okul yönetimi sessiz kaldı.
4 Mart 2013 günü Gültepe’de veliler mücadele ederek açtırdıkları okullarının imam hatipe dönüştürüleceği haberi üzerine eylem yapma kararı aldılar. Okul önünde velilerin diğer velilere bildiri dağıtımları yapmasının ardından 4 Mart 2013 tarihinde saat 14:00’da okul önünde basın açıklaması yapıldı. Veliler eylemde AKP’nin 4+4+4 eğitim modeliyle okullarının imam hatipe dönüştürüldüğünü, çocuklarının sürgün edilmesine, Gültepe İlkokulu’nun imam hatip olmasına izin vermeyeceklerini söylediler. Yapılan basın açıklamasında bir haftalık bir eylem programı da açıklandı ve 6 Mart Çarşamba günü bir günlük uyarı boykotu gerçekleştirileceği ilan edildi.