Halkın haber alma hakkını egemen medyanın insafına bırakmamak için akademisyenlerin, gazetecilerin ve Halkevcilerin katılımıyla ilki Ankara'da yapılan ve "halkın haber ajansı"nı örme yolunda bir adım olan Halkevleri Haber Atölyesi'nin ikincisi bugün (23 Şubat Cumartesi) İstanbul'da başladı
İletişim alanının giderek endüstrileşmesine, iktidar ve sermaye denetiminin pekişmesine, halkın kendi sorunlarına dair haber alma hakkının engellenmesine karşı Halkevleri, iletişim mücadelesini bir adım daha ileri taşıdı ve Halkevleri Haber Atölyesi'ni faaliyete geçirdi. Halkevi şubelerine ve yoksul mahallelere yayılmış geniş bir ağ üzerinden "halkın haber ajansı"nı örme hedefiyle yola çıkan atölyenin ilki 31 Ocak'ta Ankara'da başladı ve dört gün sürdü.
Haber atölyesinin ikincisi bugün (23 Şubat Cumartesi) İstanbul Halkevi'nde yeni muhabir adaylarının katılımıyla başladı. Atölyeye, 2012-2013 eğitim yılında okulların açıldığı ilk gün okullardan 4+4+4'ün yarattığı yıkımları Halkevleri Haber Merkezi'ne bildirerek, atölyenin hedefiyle benzer yönde habercilik yapmış olan Halkevcilerin yanısıra Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden öğretim üyeleri ve Sendika.Org ekibi katıldı. İstanbul'daki atölyeye katılan şubeler; İstanbul, Eskşehir, Bursa, Trabzon ve Çanakkale Halkevleri oldu.
İlk gün Doç. Dr. Funda Başaran, Dr. Aylin Aydoğan ve Sendika.Org'dan Umar Karatepe "1800'lerden günümüze medyanın endüstrileşme süreci ve politikalar", "Medya endüstrisinde genel eğilimler ve gelecek tasarımları", "Liberal basın anlayışı", "Günümüz haber üretim pratikleri, medya ve siyaset ilişkisi" üzerine konuştu.
Atölye, 26 Şubat'a kadar devam edecek.