Halkevleri'nin de desteklediği 13-14 Nisan'da İstanbul'da yapılacak olan Emeğin Hakları Forum'u öncesinde İkitelli organize sanayi bölgesinde çalışan işçiler 7 nisan pazar günü İkitelli Halkevi'nde "haklarımız için bir araya geliyoruz" başlıklı panelde buluştu.Panele konuşmacı olarak Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman ve Devrimci Sağlık-İş örgütlenme uzmanı Özge Yurttaş konuk oldu.
İlk olarak söz alan Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman; "Neoliberal saldırı politikalarıyla birlikte işçi sınıfı hareketinin tarihsel bir dönemi sona erdi . Güvencesizliğe karşı mücadele, yeni tarihsel evresinde işçi sınıfı hareketinin temel gelişme kanalını oluşturuyor. Güvencesiz işçiliğin simgesi haline gelen taşeron işçiler özgün sendikalaşma deneyimleriyle sınıf savaşımlarının ileri cephelerini açıyor. Yaygın güvencesizlik kuşatmasıyla iyice güçten düşürülen yüksek vasıflı geleneksel sanayi işçileri, hapsedildikleri toplu sözleşme kısır döngüsünü her gün biraz daha zorluyor.Güvencesizlik, taşeronlaştırma biçimi genç kalifiye işçi kitlesinin, güvencesiz ve esnek çalıştırılma koşulları karşısında, işçilerin Enerji-Sen' de örgütlenmelerini sağladı.Bugün ise gelinen noktada klasik sendikal anlayışın dışında da taşerona karşı ve güvencesiz çalıştırmaya karşı mücadele DİSK'in gündemine taşınmıştır.Böylelikle güvencesizliğe karşı mücadele artık 1 Mayısların ana teması olmaya başlamıştır.
Daha sonra söz alan Devrimci Sağlık-İş örgütlenme uzmanı Özge Yurttaş ise; güvencesizleştirme bugün sadece iş hayatımızda değil tüm yaşam alanlarında varlığını sürdürmeye çalışmaktadır.Tarım işçileri, ev kadınları, gençler, tüm çalışma koşullarında güvencesizleştiriliyor ve işçileştiriliyor. Sadece işçiler yani çalışma hayatı değil tüm toplum hayatı güvencesizleştiriliyor.Eğitim ,sağlık, barınma, enerji gibi kamusal hakların piyasaya açılmasıyla tüm toplum hayatı da güvencesizliğe açılıyor.Taşeron çalıştırma biçimi hem kamuda hem de özel sektörde yaygın olarak bir çalışma biçimi olarak karşımıza çıkıyor. Güvencesizliğe ve taşeron çalışma biçimlerine karşı mücadele aslında bugün klasik sendikacılığın da artık bicim değiştirmesini dayatmaktadır.Bugün ki sendikal hareketin temel talebi tüm bunların karşısında güvenceli iş insanca yaşam olmalıdır" dedi.
Emeğin Hakları Forumu'nun program içeriği aktarıldıktan sonra söz salona bırakıldı.Panele katılanlar kendi çalışma alanlarına dair sorunları paylaştı ve bu sorunlara karşı ne yapılması gerektiğini konuştular..13-14 Nisanda Petrol-İş'te yapılacak olan Emeğin Hakları Forumu'nda katılacakları atölyeleri yazdırdılar.
Emeğin Hakları Forum'unda buluşma sözü verilerek panel bitirildi.