Mersin'de 40 yaşında işten atılan işçilere ziyaret

Cu, 09/04/2010 - 01:00
  • Arttır
  • Eksilt
  • Normal

Mersin'de Toros Devlet Hastanesinde, 40 yaşında oldukları için işten atılan işçilere, Halkevleri destek ziyaretinde bulundu.
 
Mersin Toros Devlet Hastanesinde 40 yaşında oldukları için işten atılan ve Dev Sağlık-İş üyesi olan işçiler, işlerine geri dönünceye kadar hastane bahçesinde sabah 08:00'dan akşam 17:00’a kadar oturma eylemi gerçekleştiriyorlar. 7 Nisan’da eylemlerinin 8. gününde olan işçileri Halkevleri üyeleri ziyaret ettiler.

Saat 15:00’te hastaneye gelen Halkevleri üyeleri adına Mersin Halkevi Şube yöneticisi Ulaş Korkut bir basın açıklaması yaptı. Korkut açıklamasında "Bugünlerde Mersin’de gerek Üniversite Hastanesi’nde, gerekse de Toros Devlet Hastanesi’nde yaşananlar, hukuk dışıdır, insanlık dışıdır, taşeron sistemin en karanlık yüzüdür ve kabul edilemez” dedi. Basın açıklamasında taşeron çalıştırmanın yasaklanmasını ve tüm güvencesiz çalıştırma biçimlerine son verilmesini, elektrik, su, doğalgaz kullanımının asgari ihtiyaç sınırına kadar ücretsiz olmasını, sabah 06.00-09.00 ile akşam 18.00–21.00 saatleri arasında ulaşımın ücretsiz olmasını, eğitimde hiçbir ad altında para alınmamasını, sağlığın tümüyle parasız olmasını isteyen Korkut, bunların kazanılması için mücadeleden başka bir yol olmadığını vurguladı. dedi.

Korkut açıklamasını şöyle bitirdi:

"Toros devlet hastanesinde işten atılan arkadaşlarımız işlerine geri dönenene kadar ve yaşadığımız bu topraklardan güvencesiz çalıştırmanın tüm biçimlerini silene kadar bizler Halkevleri olarak, işçilerle, köylülerle, öğrencilerle ve hakları gasp edilmiş kim varsa destek olarak değil, mücadelelerini mücadelemiz olarak görüp yan yana omuz omuza olacağız. AKP tüm emekçileri sermayeye köle, kendine kul etmeye çalışırken yanlış hesap yapmaktadır. Halk kulluğu-köleliği kabullenmeyecek ve direnecektir. AKP tüm emekçilere açtığı savaşı kaybedecektir ve tarihe gömülecektir".

 

Bir süre daha sloganların atılmasının ardından Halkevciler, gün boyunca güneş altında bekleyen işçilere getirdikleri şapkaları verdiler. Bir süre işçilerle sohbet eden Halkevciler bundan sonra hergün burada olacaklarının sözünü vererek hastaneden ayrıldılar.