8. yılında "Sınırda Yaşamak" temasıyla Anadolu yolculuğuna devam eden Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Samsun'da perdelerini açtı
8. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Samsun’da Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde yapılan açılış etkinliğiyle başladı. 29 Kasım 18:00′da kokteyl ile başlayan program 18.30′da açılış konuşmalarıyla devam etti.
Düzenleme Komitesi adına konuşan Tümer Doğan, “Bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Hollywood sinemasına ve sinema endüstrisine alternatif bir sinema ve sanat anlayışını gerçekleştirmeyi hedefliyor. Burada yer alan filmlerde sınıfsal çelişki, emeğin sömürüsü, iktidar baskısı, cinsiyetçi, etnik ve dinsel ayrımcılık, mevcut ekonomik ve siyasal sistem ve bu sistemin hayatlarımıza yansımaları ve tüm bunlara karşı yürütülen mücadeleler yer alır. Yani burada, hayatımızın gözlerden uzak tutulmaya çalışılan somut gerçeklikleri yer alır. Gösterilmeyeni görünür kılar bu festival” dedi.
“Festival bu yılki ‘Sınırda Yaşamak’ adlı konu başlığıyla, kapitalizmin hayatlarımızda yarattığı kısıtlayıcı ve baskılayıcı sınırlara dikkat çekmeyi hedefliyor” diyen Doğan, konuşmasını “Sınırsız ve sınıfsız bir dünya dileğiyle” diyerek bitirdi.
Ardından Festivali düzenleyenler arasında yer alan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma da izleyicileri selamladı. Festival açılış konuşmalarından sonra Grup Zehmeri’nin performansıyla devam etti. Açılış Gecesi Ken Loach’ın ’45 Ruhu’ filminin gösterimiyle son buldu.
8 gün sürecek olan Samsun programı 30 Kasım 13.30′da “155 Satılık Adam” belgeseliyle devam edecek. Ayrıca festival çerçevesinde 30 Kasım’da 18.30′da İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun katılımıyla “Güvencesizleştirme Taşeronlaştırma ve Sendikal Hareket” konulu bir panel gerçekleştirilecek.