İstanbul’un rant alanı yüksek mekanlarını kendi yandaşlarına peşkeş çekmeye hızla devam eden AKP hükümeti şimdi de Küçükçekmece Halkalı’da bulunan Ziraat Okulu’nu ‘‘İlim Yayma Vakfı’’na peşkeş çekiyor.
Bu durum üzerine Küçükçekmece halkı bugün okul önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi. ‘‘Okulumuza,Çevremize,Yaşamımıza Sahip Çıkıyoruz’’ yazılı pankart ve ‘‘Ziraat Okulu sermayeye değil halka açılsın, AKP elini okulumdan çek ‘’ dövizleri taşındı.
Küçükçekmece halkı adına basın açıklamasını okuyan Tacettin Ergün ‘‘Kentimizde ve yaşam alanlarımızda ‘Boş arazi’ olarak görülen veya kamu yararı için kullanılan bütün araziler sermayenin azgın kâr hırsının kurbanı oluyor. Önce gecekondu mahallelerini 'yenileyeceğiz' diye ortaya çıktılar. Ayazma’yı yoksulların başına yıkıp araziyi Ağaoğlu’na devrettiler. İlçemizde ne kadar boş alan varsa; gözlerine kestirdikleri nereler varsa yerine bina,alış-veriş merkezi dikmeyi bir an bile aksatmadılar”dedi.
Ülkemizdeki tarımsal üretimin gelişiminde büyük katkıları bulunan Halkalı Ziraat Okulunun 357 dekar’lık arazisini, mevcut durumunda bile daha fazla kazanılan, komik rakamlarla İlim Yayma Vakfı'na kiraladıklarını söyleyyen Ergün, bu vakfın 1972 yılında kurulduğunu, kurucuları arasında Muhammer Güler, Kadir Topbaş, Ali Çoşkun, Ahmet Davutoğlu, Kemal Unakıtan, Korkut Özal, Numan Kurtulmuş, Sabahattin Zaim ve Recep Tayyip Erdoğan gibi isimlerin yer aldığını hatırlattı.
Okulun İim Yayma Vakfı'na peşkeş çekilmesine karşı kendilerini uyardıklarını söyleyen Ergün “Halkalı Ziraat Okulu'nun İlim Yayma Vakfı'na devredilmesi betona dönmüş araziler vasıtasıyla daha sıcak yaz demek, şiddetli yağmurun sel felaketine dönüşme olasılığı demek, mahallelerimizin kuruluşunda yararlandığımız kaynağını ve sağlıklı oldğunu bildiğimiz tarım ürünlerinin hayatımızdan çıkması demek tarihimizin bir kısmının kaybı demek, olası depremde sığınacak alanımızın kalmaması demek, mahallemizin ortasında bizlerin kullanımına kapalı, zenginlere tahsisli arazi demek” olduğunu dile getirdi. Ergün “Okulumuzdan, yeşil alanlarımızdan elinizi çekin, insanca yaşayabileceğimiz birKüçükçekmece istiyoruz”diyerek sözlerine son verdi.
Ergün’ün konuşmasının ardından Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Atalık bir konuşma gerçekleştirdi. Atalık konuşmasını sonlandırırken TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası'nın tarımın ve kültürünün korunması konusunda alanlarda verdiği mücadelesini hukuki alanda da yürütmekte olduğunu ve yürütmeye devam edeceğini belirterek konu ile ilgili yürütmeyi durdurma davası açıldığını duyurdu.
Yapılan konuşmaların ardından Okul’un girişine İlim Yayma Vakfı tarafından asılan “Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörlüğü” yazılı tabela değiştirilerek eylem son buldu.