Gaziosmanpaşa’da 8 Mart’ın 100.yılında Gaziosmanpaşa Kadın Platformu’nun düzenlediği kadın şenliğinde çeşitli bölgelerden 200 kadar kadın bir araya geldi.
Bursa’da 2005 yılında tekstil atölyesinde yanarak katledilen kadın işçiler anısına çekilen kısa film ‘’İplik Hayatlar ’’ın gösterimiyle başlayan şenlik, Öğrenci Kolektifleri müzik grubu Kibele’nin müzikleriyle devam etti.
Ve sahne kadınlarındı… Söz hakkı kadınlarındı… Tekel işçisi kadınlardan Filiz Yavuz 78 günlük tekel direnişindeki yasadıklarını, kadın oldukları için onlara karşı duyulan önyargıyı dile getirdi ve 78 günün sonunda memleketlerine önyargıları kırmış bir şekilde döndüklerini belirtti. Ücretli öğretmenlik yapan Özden Öğretmen, güvencesiz çalışma koşullarında yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Barış annelerinden Didar Ana ise hem Türkçe ve Kürtçe yaptığı konuşmasında; dil, din, ırk ayrımı gözetilmeksizin bir kadın ve anne olduğunu, eşit ve özgür bir dünyada yaşama özlemini dile getirdi.
Kadınların yaşadıkları sorunları her dilden anlatmayı amaçlayan şenlikte, kadınların günlük yaşamlarında karşıladıkları sorunları anlatan bir tiyatro yapıldı. Son olarak Koma Zerya müzik topluluğu sahne aldı. Farklı dillerde söylenen şarkılarla halay çeken kadınlar, hangi dili konuşursak konusalım hangi ırktan olursak olalım öncelikle sadece kadın olduğumuzu bir kez daha göstermiş oldular.