19 Nisan 2009 Pazar günü, saat 17.00'de Sefaköy Halkevi'nde 40'a yakın kişinin katılımıyla 1 Mayıs ve toplumsal mücadele üzerine bir panel gerçekleştirildi. Panel'e konuşmacı olarak Çetin Uygur katıldı. 1 Mayıs’ın tarihçesi, günümüzdeki önemini ve Taksim’de 1 Mayıs’ın bizler için ne ifade ettiğinin tartışıldığı panele katılımcıların yoğun ilgisi vardı.
Halkevleri Film Atölyesinin hazırladığı 1 mayıs belgeselinin gösterilmesiyle sona eren panelde, 1 Mayıs’ta Taksim’de olmanın öneminin altı bir kez daha çizilmiş oldu.
Çetin Uygur (1940- ) Sendikacı. Devrek’te doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Zonguldak’ta, yükseköğrenimini İstanbul teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nde tamamladı. EKİ’nin Zonguldak Maden İşletmesi’nde görev aldı. Madenlerde çalışma koşullarının düzeltilmesine çalıştı, daha sonra da görevinden ayrılmak zorunda bırakıldı. 12 mart 1971’den sonra bir süre tutuklu kaldı. Bigadiç Ali Şayakçı Maden İşletmesi’nde çalıştı. Maden Mühendisleri Odası Genel Sekreterliği ve Mühendis Mimar Odaları Birliği Genel sekreterliği görevlerini yürüttü. 1975’te Yeraltı ve Yerüstü Maden İşçileri Sendikası’nı kurdu, 1978’de sendikanın DİSK’e katılmasını sağladı. 1979’da yapılan genel kurulda sendika başkanlığına getirildi. 12 Eylül 1980’den sonra tutuklandı, DİSK davasından yargılandı.