Bahçelievler Halkevi yaz okulu kapsamındaki ilk gezisini gerçekleştirdi. 28 Temmuz Cuma günü Bahçelievler Halk okulu öğrencileri, öğretmenleri ve velileri Sunay Akın’ın Göztepe’de açtığı oyuncak müzesine gitti.
Çocuklar müzeye büyük ilgi gösterirken müzede bulunan oyuncaklar hakkında geniş bilgiye sahip oldular.
Öğrenciler ve veliler müzeyi gezerken bol bol fotoğraf çekildi ve en son müzenin sinema salonunda özellikle çocuklara oyuncakları Yeşilçam’dan karelerle anlatan bir belgesel gösterildi
İstanbul Oyuncak Müzesi
Sunay Akın tarafından kitaplarından, sahne gösterisinden, hazırladığı radyo ve televizyon programlarından kazandıklarıyla açıldı.Bu müze şairin İstanbul Göztepe semtinde ailesine ait tarihi bir köşkte kuruldu. Müze 23 Nisan 2005 tarihinde ziyarete açıldı. 500 metre karelik bir alanda, yaklaşık dört bin adet oyuncak sergileniyor. Oyuncakların sergilendiği her oda bir tiyatro sahnesi görünümünde. Uzay oyuncaklarının olduğu bölüme girdiğinizde başınızın üstünde yıldızlar yanıp sönerken, oyuncak trenler gerçek bir tren kompartımanının içinde sergileniyor. Ziyaretçiler, müzenin kafeteryasında ise kız çocuklarının evcilik oyuncakları arasında dinleniyorlar. Müzede ayrıca yetmiş kişilik bir toplantı ve gösteri salonu da bulunuyor. Bu salona, müzeye katkılarından dolayı İyigün Özütürk'ün adı verildi.
Sunay Akın, yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık dört bin adet oyuncak topladı. En eski oyuncak 1817 yılına ait, Fransa'da yapılan bir oyuncak keman… 1820 yılında Amerika'da yapılan bir bebek, yine aynı ülkeden 1860 yılına ait misketler, Almanya'da yapılan yüz yaşında teneke oyuncaklar ve porselen bebekler müzenin en eski eserleri arasında.
İstanbul Oyuncak Müzesi'nin girişinde bir mahalle oyuncakçısı karşılıyor sizi. Bir zamanlar kasabın ve bakkalın arasında kendine yer bulan, ama zaman içinde tutunamayarak kaybolan bu küçük oyuncakçı dükkanları müzede yaşatılıyor. Ayrıca, müzenin bir köşesinde tarihi Eyüp Oyuncakçısı da canlandırılıyor. Eyüp Sultan Camisinin yanında bulunan ve 1950'li yıllara kadar varlığını koruyan Eyüp oyuncakçılığı müzenin en ilginç köşelerinden birini oluşturuyor. Müzenin hediyelik eşya bölümünde de yeni yapım tarihi Eyüp oyuncakları satılıyor. Sunay Akın böylelikle bir tarihi değerimizi günümüze taşıyor.
Müzenin tasarımı Ayhan Doğan tarafından yapıldı. Sahne tasarım sanatçısı Ayhan Doğan, iki yıllık bir çalışmanın sonunda Sunay Akın'ın düşünü renklendirdi, müzenin insanlarla buluşmasındaki başrol oyuncularından biri oldu.