Geçtiğimiz haftasonu Ankara'da bulunan Dikmen, İlker ve Keçiören şubelerimiz Olağan Genel Kurulları'nı gerçekleştirdiler. Eğitim Hakkı'nın ana gündem olduğu Genel Kurulla'da şubelerimiz yeni yönetimlerini seçtiler.
Dikmen Halkevi 13. Olağan Genel Kurulu'nu yaptı
Dikmen Halkevi 13. Olağan Genel Kurulu'nu 19 Ocak Cumartesi günü şube binasında yaptı. Sabah saat 11:00’da üyelerle yapılan kahvaltı ile başlayan Genel Kurul saat 16:00’a kadar sürdü. Genel Kurul'da üyelerle geçmiş dönem değerlendirmelerinin yanı sıra yeni dönemde yapılacak çalışmalar konuşuldu. Halkevleri tarafından 26-27 Ocak’ta İstanbul’da yapılacak Büyük Eğitim Hakkı Buluşması ve 4+4+4 eğitim sistemine dair tartışmalar yapıldı. Ayrıca 2013’ün Dikmen Halkevi'nin 25. Kuruluş yılı ve Halkevlerinin 81. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerinin birleştirilmesi ve Dikmen’de kuruluş yıldönümü etkinlikleri yapılması kararı üyelerle birlikte alındı. Dikmen Halkevi 13. Dönem Yönetim Kurulu şöyle oluştu; Serdar Kibar, Eylem Karadağ, Sevim Aslan, Uğur Tuna, Ulaş Korkut.
İlker Halkevi ilk Genel Kurulu'nu yaptı
İlker Halkevi 20 Ocak pazar günü ilk Genel Kurul'unu gerçekleştirerek yeni yönetimini oluşturdu. Dikmen vadisi halkının ziyaretiyle başlayan Genel Kurul, vadi halkının ve Halkevcilerin birbirlerine destek mesajlarıyla devam etti. Vadi halkı adına söz alan Tarık Çalışkan ''Halkevleri bizi direnişimizin ilk gününden beri yanlız bırakmadı ve bırakmayacaklarda. Biz Halkevleri için elimizden gelen desteği vereceğiz '' diyerek vadi halkının ve Halkevleri'nin dayanışmasına değindi. Daha sonra Genel Kurul çerçevesinde Kurucu Başkan Ali İmam Aydoğan söz alarak ''aslında İlker Halkevi 1. Olağan Genel Kurul demek yanlış olur. İlker Halkevi tarihinde bir çok başarılı iş yapmıştır ve şimdi yeniden eski günlerine dönecektir.'' dedi. Daha sonra yeni seçilen Yönetim Kurulu adına söz alan Necla Vuranok '' mahallemizin tüm sorunlarıyla mücadele edeceğimize ve halkın hakları mücadelemizin mahallemizde yükseltileceğine kimsenin kuşkusu olmasın. İlker Halkevi İlker halkının en küçük bir sorunda başvuracagı bir adres olacaktır.'' diyerek sözlerine son verdi. Büyük Eğitim Hakkı Buluşması'nın konuşmalarıyla devam eden Genel Kurul akşam saatlerinde sona erdi.
Keçiören Halkevi 4. Olağan Genel Kurul'unun ana gündemi Büyük Eğitim Hakkı Buluşması oldu
Keçiören Halkevi 4. Olağan Genel Kurulu ve Eğitim Hakkı Buluşması'nı 20 Ocak saat 13.00da Alevi Kültür Derneği Keçiören Şubesi'nde yapıldı.
Keçiören Halkevi Genel Kurulu'nun açılışını Başkan Müslüm Deniz yaptı. Açılış konuşmasının ardından demokrasi ve devrim mücadelesinde yitirilenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Kongrenin devamında divan kurulunun seçimi yapıldı. Divan Başkanlığı'na Nuri Günay seçildi ve kongreye dair kısa bir konuşma yaptı. Divan seçiminden sonra konukların konuşmalarına yer verildi. Konuklar Genel Kurulu selamladıktan sonra Keçiören Halkevi’nin çalışmaları ve mücadelesinde başarı dilediler.
Keçiören’in sorunlarının da tartışıldığı ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı Genel Kurul'da; Eğitim Hakkı mücadelesi üzerine konuşmalar yapıldı. AKP’nin 4+4+4 ile eğitimde getirmiş olduğu gerici, piyasacı uygulamalar ve sonuçları tartışıldı. Eğitim hakkı mücadelesinin büyütülmesi bu kapsamda öğretmen, öğrenci ve velilerin birlikte mücadelesinin önemi üzerinde duruldu. Son olarak 26-27 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek Büyük Eğitim Hakkı Buluşması'na katılma kararı alındı.
Yönetim Kurulu Çalışma Raporu, Denetleme Kurulu ve Mali Raporu'nun okunmasının ardından oylama yapıldı ve yeni Yönetim Kurulu seçildi. Yeni Yönetim Kurulu Seyit Sevinç, Kıymet Şebnem Duran, Serkan Karakuş, Esin Güngören ve İrem Ezgi Çiçek’ten oluştu.
Yeni seçilen Yönetim Kurulu adına Seyit Sevinç konuştu. Sevinç hak mücadelelerinin daha ileri noktaya taşınması gerektiğini söyledi ve mücadeleye devam edeceğiz dedi.