Halkevleri kuruluş yıldönümü etkinliği 25 Mart Cuma günü Eskişehir Kültür Merkezi’nde başladı. 300 kişinin katıldığı etkinlik, Umut Ol kampanyası kapsamında organ bağışı standının açılışıyla başladı. Standın açılışın ardından etkinlik konuşmalarla devam etti. Etkinliğin açılış konuşmasını Eskişehir Halkevi Şube Başkanı Şahabettin Arpacı yaptı.
Arpacı konuşmasına Eskişehir’de grevde olan Doruk işçilerini selamlayarak başladı ve Halkevleri’nin eğitim, sağlık, barınma ve güvencesizlik gibi hak başlıklarında mücadele edenlerin örgütü olduğunu ve her zaman halkın hakları mücadelesi verenlerin destekçisi olduğunu söyledi. "Türkiye’de yaşayan bütün halklar mezhep ayrımı gözetmeksizin etnik kimlik ayrımı gözetmeksizin ancak demokratik bir ülke içerisinde eşit bir yurttaş olarak haklarını alacaklardır” diyen Arpacı salonda bulunanlara hoş geldiniz diyerek konuşmasını bitirdi.
Şahabettin Arpacı’nın konuşmasının ardından Halkevleri’ni anlatan bir slayt gösterimi yapıldı. Slayt gösterimi bittikten sonra Halkevleri’nin 79. Yıl ödülleri sahiplerine verildi. Halkevleri Dayanışma Ödülü Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç’a verildi. Halkevleri Basın ödülü ise Nazan Koşarer’e ve Halkevleri Kültür Sanat ödülü Eyüp Çağlar’a verildi.
Ödül töreninin ardından grevde olan Birleşik Metal İş sendikası işçileri adına DİSK Bölge Temsilcisi ve Birleşik Metal İş Şube Başkanı Bayram Kavak bir konuşma gerçekleştirdi. Kavak sermayenin ve sermaye yandaşı sarı sendikaların metal işçilerinin haklarını gasp etme girişimleri karşısında Birleşik Metal İş olarak bir çıkış yapmaları gerektiğini ve metal işçilerinin hakları için 21 yıl aradan sonra greve gidildiğini söyledi. Taşerona, güvencesizliğe ve esnek çalışma koşullarına karşı gidilen bu grevin çok önemli bir yerde durduğunu belirten Kavak, bu grevin kazanılması durumunda işçi sınıfı mücadelesinde çok büyük gelişmeler yaşanacağını söyledi. Öte yandan bu grevin kazanılması için sadece Doruk işçilerinin grevde olmasının yeterli olmadığını söyleyen Kavak, “bu grevi bütün Eskişehir’in grevi haline getirmeliyiz” dedi.
Konuşmaların ardından bir Eskişehir Kültür – Sanat Atölyesi’nin üretimleri sahnelendi. İlk olarak bir skeç gösterimi ardından ise bir şiir dinletisi gerçekleştirildi. Daha sonra Emek Halkodası saz kursiyeri çocukları ve Eskişehir Halkevleri Halk Korosu sahneye çıktı. Önce çocukların saz dinletisi gerçekleştirildi ve ardından Halk Korosu kardeşlik türkülerini seslendirdi.
Son olarak Ankara’dan gelen Grup Konuk şarkılarıyla türküleriyle Halkevlerinin etkinliğinde sahne aldı. Etkinlik çekilen halaylarla sona erdi.