Eşkıyalar çapulcuları Kemalpaşa Halk Festivali'nde horona durmaya çağırıyor

Cu, 16/08/2013 - 00:00
  • Arttır
  • Eksilt
  • Normal

Halkevleri Hopa-Kemalpaşa Halk Festivali 10 yaşında.

Festival bu yıl eşkıyalarla çapulcuları yan yana getirecek.

Hopa-Kemalpaşa halkı yaşamına, doğasına, deresine, emeğine sahip çıkan herkesi 16–17–18 Ağustos 2013 tarihlerinde Kemalpaşa’da gerçekleştirilecek Halk Festivali’ne çağırıyor.

#direnenlerin festivali Kemalpaşa halk festivali

 

Çapulcular Hopa’ya Eşkıyalarla Horona Durmaya !

31 Mayıs 2011’de Hopa sokaklarında direnişi umuda çeviren, Hopa’yı zalimin korkulu rüyasına dönüştüren Hopa halkı, bu topraklara binlerce tohum attı. Tesadüf müdür bilinmez yine bir 31 Mayıs günü, o tohumları sulayan çapulcular, bu topraklara baharı getiriyor. Bu çağrı, mücadeleyi sokağın gücüyle değerlendirenlerin, “Tek Yol Sokak” diyenlerin Hopa’dan seslenişidir. Çağrımız “#DirenTürkiye’’diyen çapulculara umudu ve isyanı birlikte büyütme çağrısıdır.

 

#direnenlerin festivali

Genç bir kadının elinde tığıyla çeyizine koymak için işlediği dantel gibi örüldü Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali 9 yıl boyunca. Çay toplarken, bellerine kadar ıslak, kan ter içinde kalan kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla, halkın emeğiyle örüldü bu festival. Hopa Kemalpaşa halkı ürettiklerini birleştirdiler, birleştirdiklerini paylaştılar ve son yılların en güzel oyasını çıkardılar. El birliği ile yapılan ince işçilik onuncu yılına taşındı.

Biz bu oyunda yokuz. Kendi oyunumuzu, kendimiz yazacağız!

Devasa tekellere sahip kapitalistlerin festivallerini gördü bu memleketin çocukları. Hiçbiri ortaklaşa üretmenin, paylaşmanın tadını vermedi, gücünü yaratamadı. Bizim oynamadığımız oyun, tad vermiyordu bizlere. Sahnede olmak istiyordu canımız, sahnemizi kurduk.

Ne büyük firmalar ne belediyeler ne de uluslararası fonlarla yapıldı bu festival. Çay üreticisi Hatice abla, bakkal Ramazan abi, lokantacı Fikret abi, çay taşıyıcılığı yapan Hopa ve Kemalpaşa gençleri ‘sponsor’ oldular bu festivale. Gündüz saatlerinde, akşam kendi çıkacağı sahneyi kurmaya emek harcayan sanatçı elbette ki bu toprakların değeri olmak zorundaydı, öyle de oldu. Yani Kemalpaşa halkı, festivalin sadece seyircisi değil aynı zamanda üreticisi oldu. Kendini sahneye koydu.

Bu festivalin giderleri için kimi zaman çay bahçelerinde işçilik yaptık, kimi zaman bir çay ocağında içeceğimiz iki bardak çayı bire indirdik, kimi zaman da Hopa ve Kemalpaşa esnafının kapısını çaldık. Ama hep yüreğimizi, Hopa ve Kemalpaşa halkının gücünü yanımıza aldık.

Geçmişte çay tarlalarında, mısır bahçelerinde yaşayan imece kültürü, Kemalpaşa Halk Festivali ile yeniden vücut buldu. En nihayetinde tüm bir memleket festivalin kendisi oldu.

Halkın festivali 10. yılında

Bu sene 10.’sunu düzenleyeceğimiz Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali’nin her zamankinden daha büyük, daha coşkulu, daha kitlesel bir hal almasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu seneki festivale, ülkenin dört bir yanından müzik, şiir, tiyatro, halkoyunları vb. topluluklarını davet ediyoruz. Müzisyenleri, yazarları, çizerleri, şairleri, yönetmenleri, oyuncuları, akademisyenleri, gazetecileri davet ediyoruz. Yeni bir yaşamı sokakta mücadeleyle ama aynı zamanda fikirle, sanatla, kültürle inşa etmek için dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.

Kime misavirperver, kime korku dolu anlar yaşatacağımızı, kimi ne şekilde karşılamamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Davetsiz misafir istemiyoruz. Sizleri davet ediyoruz.

Eşkıyalar sizi festivale çağırıyor!

Duran adam, kırmızılı kadın, defansta yardım bekleyen jamiro,

TOMA’ya kepçeyle direnen güzel semtin, delikanlı çocukları,

Gezi’nin ressamları, müzisyenleri, oyuncuları,

Gezi Parkı’nda kanat çırpan kelebeğin, Gazılayda yarattığı fırtınayı isteyen duygusal çocuklar,

Kennedy Caddesi’ni, Kızılay’ı umudun renklerine boyayanlar,

Biberi bal eyleyenler, İsyanbul’un direnişçileri, Tomalı Hilmi’nin yiğitleri,

“Sen o biber gazını kebabıma sık, şalgamıma sık, acı bize atadan kalma” diyen Adanalı Raşo,

Davulcu Vedat,

Biber gazının gelişine voleyle karşılık veren genç,

Antarktikanın isyankar penguenleri,

GTA’da polis döven nesil,

Yazacak slogan bulamayanlar,

Geze geze doğuran hamileler,

Doğasına, kentine sahip çıkan tüm çapulcular,

16 -17-18 Ağustos’ta Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali’nde sahne sizin!

Buluşmak üzere…

Çapulcular Hopa’ya Eşkıyalarla Horona Durmaya!

 

İletişim için : [email protected]    

Hopa Halkevi - Kamil Ustabaş / 0542 805 60 89

Kemalpaşa Halkevi - Yoldaş Gümüşkaya / 0543 721 76 91       

https://www.facebook.com/pages/Halkevleri-Kemalpa%C5%9Fa-Halk-Festivali/405947262856475