Konak Halkevi Çarşamba buluşmalarında bu hafta Eğitim Hakkı mücadelesi ve alternatif eğitim tartışıldı. 28 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilen söyleşide Halkevleri Eğitim Sekreteri Betül Öztürk ile Başka Bir Okul Mümkün Derneği'nden Osman Şahin birer sunum yaptı.
Osman Şahin, Başka Bir Okul Mümkün projesinin nasıl kurumsallaştığı ve hayata geçirildiği hakkında bir sunum yaptı. Şahin, dünya ve Türkiye'deki eğitim modellerini araştırarak bu projeyi yaptıklarını, bunun için önce dernek ardından da okulun hayata geçirilmesi için kooperatif kurduklarını belirtti. Kurdukları okulda 33 öğrenci 6 eğitimci bulunduğunu ve demokratik yönetim, alternatif eğitim, ekolojik duruş, özgün finansman ilkeleri ekseninde bir eğitim modeli geliştirdiklerini belirtti.
Halkevleri Eğitim Sekreteri Betül Öztürk ise sunumunda alternatif eğitim modelinin AKP'nin gerici, piyasacı saldırılarına karşı mücadeleyi temel almadan tartışılamayacağını, bugün için mücadelenin güncel taleplerinin oluşturulması gerektiğini belirtti. Halkevleri'nin yıllardır Parasız, Bilimsel, Laik, Anadilde Eğitim hakkı mücadelesini örgütlediğini söyleyen Öztürk, bugün açısından bilimsellik ve laiklik vurgusunun öne çıkması gerektiğini, örneğin "mescite karşı labaratuvar" talep etmeden bilimsel bir eğitimin söz konusu olamayacağını söyledi. Öztürk konuşmasının sonunda Halkevleri'nin Türkiye çapında yaklaşık 5000 öğrenciyle her yıl yaz okulları gerçekleştirdiğini ve yaz okullarının tamamen gönüllülük ekseninde örgütlendiğini aktadı. Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi'nin çalışmalarına değinen Öztürk; bilimsel, nitelikli eğitim için okullarda yaşanan sorunlara karşı veli, öğretmen ve öğrencilerle birlikte doğrudan müdahale kanallarının yaratılarak mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini dile getirdi.